KADIN BARO BAŞKANLARIMIZDAN TRABZON BAROSU BAŞKANIMIZ AVUKAT SİBEL SUİÇMEZ'E DESTEK AÇIKLAMASI

04/08/2017

Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'ye sunulması nedeniyle, haklı kaygılarını dile getiren, görevi ve temsil ettiği makam gereğince de bu kaygılarını kamuoyu ile paylaşan Trabzon Baro Başkanı Sayın Av. Sibel Suiçmez'e yönelik olarak, Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın'ın üslup ve seviyeden yoksun açıklamalarını , üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Değerli bir hukukçu, Kadın avukat ve dahi Kadın Baro Başkanı olan Sayın Av.Sibel Suiçmez hakkında, ithamda bulunmak,saldırmak, hedef göstermek, her şeyden önce kadın hakları konusunda eğitim vermeye kalkmak, Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanının ne görevi ne de haddi değildir.

Laiklik ilkesini yerle bir edecek olan, her yönüyle sakıncalı ve tehlikeli bulduğumuz bu tasarının toplumu kutuplaştıracağına yönelik kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz, yapılan bu talihsiz, çirkin, iftiralarla dolu, kabul edilemez beyanlarla şimdiden ortaya çıkmıştır.

NE TRABZON BAROSU, NE TRABZON BAROSUNUN SAYGIDEĞER BAŞKANI AV. SİBEL SUİÇMEZ, NE DE TÜM TÜRK KADIN AVUKATLAR YALNIZ DEĞİLDİR, BİRLİKTE ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA, LAİK , DEMOKRATİK , HUKUK DEVLETİ İLKESİNDEN BİR AN SAPMADAN, TÜM GÜCÜMÜZLE, TRABZON BARO BAŞKANI AV. SİBEL SUİÇMEZ'İN YANINDA OLDUĞUMUZU KAMUOYUNA ÖNEMLE BİLDİRİRİZ.

Bilecik Baro Başkanı
Av.Halime Aynur