15 Temmuz yıldönümünde hain darbe girişimini bir kez daha "LANETLİYORUZ"

14/07/2017

15 Temmuz yıldönümünde  hain darbe girişimini bir kez daha  "LANETLİYORUZ"

Osmaniye Barosu Fetö’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu;

Büyük bir badirenin atlatıldığı o kara gece asla unutulmayarak  249 şehidimizin aziz hatırası, 2301 Gazimiz ve Türk Demokrasisi için  darbecilerden mutlaka hesap sorulmalıdır.
Osmaniye Baro Başkanlığı olarak darbelerin, darbe girişimlerinin her zaman karşısında olduğumuzu, demokrasinin ve hukuk devletinin işletilmesi gerektiğini net ve kararlı bir şekilde ifade ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Tüm sorunların çözümü, meşru zeminde siyasi mücadeleden, hukuk devletine işlevsellik kazandırmaktan ve demokrasiden geçmektedir. Ülkemizde artık cemaat ve menfaat yapılanmalarına asla izin verilmemelidir .Yaşanan olumsuzluklardan dersler çıkartılarak kamu hizmetlerinde ve görevlerinde cemaat ve menfaat grupları yapılanması olmaksızın liyakat  esas alınmalıdır.
Yapılması gereken, yargıya, yargı dışı her türlü müdahaleyi önleyen, liyakat ve hukuk  esasına dayalı güvenilir bir sistemin kurulmasıdır.
Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ,Cumhuriyete ve kazanımlarına olan inancımızla darbe girişimine karşı duran şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor; ailelerine, ulusumuza bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyoruz.
OSMANİYE BARO BAŞKANLIĞI

Videolar